bloglovin

Varför Rolf-Göran vann

Jag och min pappa diskuterade lite om varför Rolf-Göran Bengtsson vann Jerringpriset. Han tyckte att det var "fel" eftersom Rolf-Göran inte har bott i Sverige sedan mitten av 90-talet och så vidare. Det finns många argument för varför Marcus Hellner skulle ha vunnit Jerringpriset, men jag tycker att det finns fler som talar för varför Rolf-Göran Bengtsson skulle vinna. Dessutom tyckte pappa att det inte varit rättvist när diverse bloggar har uppmanat till att gå in och rösta på Rolf-Göran, fast det är bara att inse fakta. Det är den världen vi lever i idag.

En del av Jerringpriset är att se vilken idrottare som just nu är mest populär, vem svenska folket tycker är en värdig vinnare. Vi lever i en demokrati, alltså den som får flest röster vinner, så enkelt är det. Ridsporten har så länge varit förtryckt, och tyvärr är inställningen ofta "Det är ingen sport" "Hästen gör hela jobbet". De här kommentarerna ser man allt för ofta. Vi som rider, och satsar på det vet att det inte är sant. Inte en chans att man hade klarat det utan att lägga ner tid, pengar och framförallt kärlek och tålamod på vår underbara sport. Rolf-Göran Bengtsson var en chans för ridsports Sverige att bevisa sig. Ridsporten är Sveriges tredje största (?) sport, och många, liksom jag, är trött på att behöva förklara varför det är en sport hela tiden. Därför vann Rolf-Göran Bengtsson. Kärleken till vår sport höll oss samman och viljan att äntligen få bevisa att ridsporten är lika mycket värd gjorde att han vann med 44,6% över Marcus Hellner. Det är inte speciellt lite. Sveriges "lagom är bäst" blev helt krossat. Ridsportens utövare vill ha bekräftelse.

Rolf-Göran Bengtsson vann popularitetstävlingen - så är det bara. Och alla outbildade journalister som tyvärr jobbar på stora tidningar kan inte säga emot. Skulle just vilja se dem göra om det. Om hästen gör hela jobbet och det beror på hur bra hästen är borde det inte alltid bli samma resultat vid alla tävlingar? Den som är bäst vinner och så vidare.

Utöver detta tycker jag bara att utalandet "Han är ingenting utan sin häst" bara är klantigt. Vad är Zlatan utan sitt lag? Möjligtvis begåvad, men han skulle nog inte vinna så många matcher. Men bara för att han spelar fotboll så är han ändå värd att vinna sportpriser?

Utan sin häst hade Rolf-Göran Bengtsson kanske inte vunnit, men han har i alla fall lagt ner sin själ i ridsporten, han har utvecklats och blivit bättre och bättre. Han lär ut sina kunskaper och han är tillräckligt duktig för att leva på det. Han äter för att kunna vara en bra ryttare. Han tränar för att vara en bra ryttare. Han lever ett liv anpassat för att kunna vara en bra ryttare. Precis som Zlatan gör - bara att Zlatan spelar fotboll och Rolf-Göran Bengtssons lag utgörs av en häst. Det är inte så stor skillnad.



Tack Rolf-Göran för att du bevisar att vår sport inte är något för mesar, du är värd tusen Jerringspriser.

Kommentarer
Postat av: Daniela

Wow, jag är helt kär i din header! :D

Är det din häst på?

2012-01-18 @ 16:39:20 | URL: http://upplandsryttarnas.blogg.se/
Postat av: Emma

Hejsan, vet ett jätte bra sätt att tjäna pengar på sin blogg klicka bara in på våran blogg och läs hur du ska göra, sedan trycker du bara på bildlänken i inlägget. Länk till inlägget :



http://icelandicpower.blogg.se/2012/january/vill-du-tjana-pengar-pa-din-blogg-pa-ett-enke-1.html



Fin blogg!



// icelandicpower.blogg.se

2012-01-18 @ 16:42:40 | URL: http://icelandicpower.blogg.se/
Postat av: Emma - Tanneryttarna

Hästsporten är coolast, så är det bara! Grymma Roffe :)



Fin blogg

2012-01-18 @ 17:20:39 | URL: http://tanneryttarna.blogg.se/
Postat av: Linda

Jag läste det skitsnacket, jag fattar inte hur de kan yttra sig om något sådant.



En journalist som inte spelar fotoll, hockey, tennis o.s.v förstår ändå att det inte är lätt och att sporterna kräver god kunskap, teknik, träning. Men kommer vi till häst nej då är det något helt annat.



Jag tycker det alltid har varit så mycket fördomar kring hästsporten. Man minns väl själv under skoltiden vad töntigt det var att rida, en annan stod på sig och häpnade det fjantiga pojkarna när man höll med om att hästarna var säääker smaskiga på mackan.



Varför är en av världens farligaste och svåraste sport töntig??



Kom lite off där haha.

2012-01-18 @ 17:52:46 | URL: http://mittangsull.blogg.se/
Postat av: Hanna

håller helt med dig! riktigt bra skrivet!

2012-01-18 @ 20:27:03 | URL: http://dailyhorses.blogg.se/
Postat av: Mikaela

Jättebra skrivet!

2012-01-18 @ 20:45:01 | URL: http://svippostina.blogg.se/
Postat av: Mathilda

Instämmer, jättebra skrivet!

2012-01-18 @ 22:55:55 | URL: http://mathildaahgren.blogg.se/
Postat av: Emily Hearne

Japp jag var med på lagsm både 2010 och 2011 :) Ska vara med iår igen. Ska du vara med?

2012-01-19 @ 09:33:14 | URL: http://emilyhearne.blogg.se/
Postat av: Therese

HELT RÄTT! Fram med ridsporten! Folk som inte rider fattar inte hur mycket precision det ligger i ridning...

2012-01-19 @ 11:19:56 | URL: http://ishestur.wordpress.com
Postat av: B E C C A

Håller med dig! Han var värd priset mest :)

2012-01-19 @ 13:54:51 | URL: http://beccajonsson.blogg.se/
Postat av: Ingela Carlsson

Bra skrivet Sofie! Instämmer till fullo!

2012-01-19 @ 18:57:48


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0