bloglovin

En liten förändring.

Hejsan igen alla goingar!

Jag har känt att jag inte riktigt orkat blogga då jag under sommaren jobbat 6 dagar/vecka och ridit och tävlat och så vidare. Nu har jag däremot känt att det är något jag behöver få ur mig, något som jag inte vill publicera på facebook och något som jag inte vill ska förändra er syn på mig.


Det är nämligen så att jag aldrig, aldrig någonsin varit riktigt nöjd med min krop. Jag har aldrig varit "snyggast". Jag har alltid varit den tjocka och den som blir retad för det. Under gymnasiet så har jag lärt mig acceptera mig för den jag är och lärt mig tycka om mig. Däremot så har det inte funnits varken ork, förnuft eller tid för att göra något åt min övervikt, trots att viljan alltid har funnits där.


Så nu har jag tänkt att jag ska försöka ta tag i det där. Det där skrämmande som man inte vill tänka på egentligen. Jag är just nu i riskzonen för diabetes och mina mål/drömmar med min ridning skulle gå i kras om jag inte gör något nu.


Så jag har börjat. Försökt äta nyttigare/mindre. Försökt skära ner på godis och socker. Försökt gå och träna. Och det har gett resultat. På två veckor har jag gått ner ca. -2.2 kilo. Jag är oerhört stolt över mig själv för detta.


Till en början tänkte jag starta en ny blogg om detta, men eftersom jag har mitt internetalias kändes det helt onödigt. Jag tänker ju inte dölja vem jag är! Jag kommer antagligen uppdatera mer om mat och träning, men förhoppningsvis också en del om hästarna när jag har inspiration till det.

Hoppas ni har det bra, det har jag! Kram på er alla :)


Kommentarer
Postat av: molly

Duktigt att du redan gått ner det! Fortsätt kämpa! :)

2012-10-13 @ 16:43:30 | URL: http://molllyr.blogg.se
Postat av: svea-karin

vad duktig du är!

2012-10-14 @ 12:21:26 | URL: http://karinmattson.blogg.se/
Postat av: Elinor

jag vet precis hur det känns, det är skit tufft att gå ner i vikt. Jag gick upp 20 kg av att äta p piller och min ämnesomsättning ändrades så jag går upp i vikt av att typ titta på mat. Nu har jag kämpat jätte mycket och gått ner 12-13 kg och jag har väl 10 kg kvar tills jag är helt nöjd, men det är as svårt särskilt när det är höst och kallt man kommer in från stallet och är hungrig som en varg. Det jobbigaste är egentligen inte att vara överviktig tycker jag utan alla kommentarer man får, folk som tror att man bara vräker i sig hur mycket som helst och säger att man är korkad för man är överviktig. Det handlar inte om det, det handlar om att alla har olika kropar och vissa går upp lättare än andra. Bra jobbat du kommer greja det, tänk på att ta lite i taget och inte vara för hård, det är bättre att du går ner lite i taget under lång tid än att du går ner mycket på kort tid och sen ger upp och inte orkar mer.

2012-10-14 @ 14:05:08 | URL: http://engelstoft.se


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback