bloglovin

Tips!

En valack som jag tycker verkar ser jättetrevlig ut!
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=624542&inriktning=&typ=3
 
 
 
Typ: Islandshästar  -  Kön: Valack  
Namn: Gandur  
Rödskäck valack f.2003, 138 cm i mkh E. Kofri frá Morastödum (klass 1).
Femgångare riden som fyrgångare med mycket fina, utvecklingsbara gångarter. Arbetar i trevlig form i alla gångarter som är väldigt lättväxlade. Har lagom mycket vilja - framåt men väldigt enkel att kontrollera. Kan bla öppna, sluta, skänkelvikning, fram- och bakdelsvändningar och är alltid väldigt lösgjord och följsam.
Gandur säljs till en ryttare som vill fortsätta utvecklas tillsammans med honom och gärna varva träning på ridbanan med skogsturer, kurser och tävlingar. Fungerar jättebra både på ridbanan och ute, ensam och tillsammans med andra hästar. Supermysig vid all hantering och lätt att lasta, sko och klippa. Helt frisk, exemfri, försäkrad och regelbundet vaccinerad. Hör av er vid intresse så berättar jag mer om honom! (I första hand mejlkontakt pga oregelbundna arbetstider)

59 000:- inkl ALL utrustning (sadel, träns, svett/fleece/regn/vintertäcken mm)
 
 
 
Pris  59 000 kr

Midsommar

Midsommar är här och är snart förbi! Det känns inte riktigt som att det är sommar om jag ska vara helt ärlig... Glói vilade igår eftersom jag jobbade mellan 9-16 och sedan hade vi gäster hemma. Jobbet på Ica är grymt roligt, bara om ni undrar.

Idag, liksom igår, regnar det - blä! Så idag blir det mjukgörande för Glói i ridhuset, sedan får vi se vad jag hinner med vad gäller Disa (eller om mamma ska rida) för jag börjar nämligen jobba kl 16. Och imorgon är det Linda kurs i stallet, wihoooo!

Bettlöst

Såg att Paulina skrivit om bettlöst. Jag vill verkligen ha ett bettlöst träns. Ser verkligen bara fördelar med att kunna variera hästens träns till bettlöst och fortfarande kunna träna ordentligt. Har testat ett bettlöst träns, med ett "kryss" under hakan, och föredrar faktiskt detta framför ett hederligt hackamore. Hacket gör dig så väldigt stark, och med de stora skänklarna känns det mest klumpigt på en häst som Glói som inte behöver så stora signaler. Nä, snart får det nog bli att införskaffa ett sådant här träns.
 
 

Instagram

Vill du se ännu mer av mig och hänga med på vad jag gör i vardagen? Se live bilder från stallet/ridning med mera? Följ mig då på Instagram! Jag heter toltaren där ;)
 
 

Hot or not...?

Skulle ni vara intresserade av en bild-"hot or not"? Alltså inte jag bedömmer er utrustning utan snarare hur bilden är fotograferad. De som publiceras på bloggen får självklart också en länk. Intresserad? Skicka isåfall bild och namn/bloggadress till [email protected] (OBS! Bilden måste vara fotad utav dig)
 

Till exempel min egen bild.
Motiv: Vacker häst, fint steg, HOT
Färger: Väldigt gula och dassiga färger, NOT
Komposition: Bilden tagen lite ovanifrån, bakgrunden kanske är något rörig, motivet är bra placerad. HOT
Känsla: Harmonisk känsla även om hästen set något ansträngd ut. HOT
HELHET HOT!

Dagen idag 21/6 2012

Idag har jag också ridit två hästar. Jag slutade jobba vid 15, så då stack jag direkt ut till stallet och red båda underbaringarna!
 
Glói: eftersom vi red en så kallad "seriös" uteritt igår så fick han ett ganska lugnt ridpass. Jag red i grimma + grimskaft, barbacka och med uppvikta ridbyxor, haha. Oseriöst så det förslår. Det var helt okej ändå. Han gick "lugnt" och sansat (lugnt för att vara han) och det blev både lite trav och lite tölt. Han har inte släppt sin vinterpäls nu, börjar bli lite orolig :( Så i nästa vecka ska vi nog se till så han får en B-vitamin spruta och kolla upp det. Släppte ut honom i gräshagen, skruttis blev verkligen jätteglad!
 
Jodis: Idag låg fokus på att lyssna på skänkeln, att vi ska förstå varandra och hitta traven. Det gick över förväntan bra. Hon är smart och så länge man är fokuserad, konsekvent och mjuk så lär hon sig jättefort. Dock har hon lätt för att stressa upp sig. Det var inte alls roligt att bli flugsprayad idag till exempel. Men men, sånt händer. Hon är ju fortfarande så liiiten, så med tanke på det gick det jätte jättebra idag också!
 
Åh vad jag är glad som får rida så fina, förståndiga och personliga hästar. Lycklig tjej!
 

Frågestund!

 
Längesedan nu, så vi kör en frågestund! Reglerna är enkla: ställ en fråga, eller fler, som du undrar över. När jag fått in några stycken svarar jag på dem i ett inlägg. Kanske ett videoinlägg? :)
 

Om Glói vart ett sto...

...så hade jag inte tvekat på att betäcka honom med min favorithingst, Kjarni vom Wallberg. Eller kanske Kraftur frá Bringu... Har lite svårt att bestämma mig! Brukar ni fundera på sånt här också, eller är det bara jag? ;)
 
+
= ...?

Det är ju skönt att vara skimmel!

 
 

Otroligt härlig dag!!

Idag har varit en GRYM dag.
 
Började med en introduktion på Ica, fick stå i kassan och blippa varor, det var verkligen över förväntan roligt! Efter det var det möte med servisen på Bohusgården, mysigt och kul att träffa några gamla vänner och även några nya! In emellan det hann jag med en sväng till Pita.
 
Sedan ut till stallet, tog en intensiv uteritt med Glói med fokus på att slappna av och att hålla lugnt tempo i alla gångarter. Min fantastiska vita häst skötte sig helt fantastiskt. Åh, blir massor med superlativ i detta inlägg, men det gick sååå himla bäst!
 
Idag fick jag till och med låna mammas prinsessa, lilla Disa. Vi fokuserade på förståelsen vad skänkeln betyder och även att gå avslappnat. Det är lite udda att träna två så olika hästar på samma sak... I vilket fall gick det riktigt bra tillslut, dessutom fick vi till några steg ren trav och en hel del tölt. Hon var verkligen så duktig och försökte och ansträngde sig jättemycket. Så over all, en G R Y M dag. + Att det är varmt och soool!
 
 
Bilden är på Jodis för ett år sen ungefär :)

Läsarfråga


När lönen kommer...

När lönen kommer på måndag ska detta inhandlas
 
Flätade lädertyglar
 
Longerspö

Smaskigheter!

 
 
Nu har jag allt laddat upp med lite inlägg till er, så att även om jag är på obloggigt humör ska det allt komma upp ett par inlägg om dagen, tjihooo! :) Godnatt alla sötisar.

P.S. Ser ni vilka det är på bilden? Kanske inte så vant att se dem utan ridhjälm... Men ni kan ju gissa! ;)
 

I am alive

Jag lever fortfarande. Har jobbat asmycket. Men idag vilar Glóisen och jag har bara slappat hela dagen, inte ens bloggat... I vilket fall, imorgon är det introduktion på sommarjobben, både på Ica och Bohusgården. Dessutom är en uteritt inplanerat. Ja, vi får se hur detta går!
 
Har nopprat ögonbrynen idag, fysatan vad ont det gör, haha! Färgade dem och var då tvungen att snygga till lite... Tjejigt av mig va? ;)
 
 
 

Update

Sover på hotellet inatt... Vila för skimmelprinsen alltså :) Har inte orkat tidsinställa något, jobbar som en dåre hela dagarna... Imorgon blir det stall och kanske blogg, lovar inget!

+ Vad är det för fel på facebook? :S

Dagens ridning! 15/6 2012

Glói bus har fått gå på alldeles mycket utan några större krav nu ett tag. Vill ju ha honom peppad och fräsch till SM. Men idag tog vi i med hårdhandskarna. Jag ville att han skulle vara lugn och stilla i munnen (heh...) och ändå gå med power! Det gick väl sådär, det blev en del lydnad och mycket trav/galopp. Bara trav och galopp faktiskt. Värmde upp i trav och när han kändes mjuk och fin tränade vi övergångar galopp - halt - galopp. 

Glói är otroligt duktig på det MEN blir fruktansvärt het och drar gärna... En långsida drog han typ i en klockren ökad tölt...? Ska kanske byta gren nu ;) Haha, nej, min prins ska få göra det han är bäst på - femgång och T2!

Det bästa jag vet



Är så lycklig att jag får ha dig i mitt liv. Älskade häst!

Sjuka känsla...

Alltså, jag kan knappt fatta det själv.
Vi är ett av de 9 bästa T2 ungdomsekipagen i Sverige just nu.
Vi är 1 ekipage av 9 som kvalat till sm.

Inte bara det, utan vi är också ett av de 14 bästa F1 ungdomsekipagen.
Vi får vara med bland de riktigt duktiga, proffsen. Det är helt sjukt. Vilken känsla!
 
Helt jäkla surrealistiskt. Som vi kämpat. Ärligt fattar jag inte att vi är påväg att nå vårt mål.

Är nervös, lycklig, glad och peppad, allt i en härlig kompott nu inför SM.
Puss på min kille!


Vad jag har i stallet ABC - C

Min lilla lista från A-Ö med saker som jag har i stallet eller inte kan klara mig utan.
 
C - Cykel
Eller, ja, jag har den ju hemma, men cykel är ett utmärkt sätt att ta sig till och från stallet (jag bor ca 1 mil från stallet). Hur skönt är det inte att bara kunna rulla till stallet en fin sommardag?! Dessutom är det ett utmärkt sätt att motionera hästen på ett lätt och kravlöst sätt. Hästen rör sig helt fritt utan någon som drar i munnen. Det är ett toppenbra tips till alla som åker iväg på långa tävlingar, ta med cykeln! Dagar när hästen inte rids eller efter en lång transportsträcka är det grymt skönt för både dig och hästen att röra lite på sig!

Uteritt + kaos

Nu har jag letat reda på alla mina servis-kläder inför jobbet imorgon. Cheezes vad min dag har varit kaos! Vaknade i Uddevalla hos min vän, åkte hem runt 13, somnade, åkte ut till stallet, kom hem nu och insåg att jag inte kommer hinna blogga/städa eller något som jag tänkt mig... Så imorgon får ni inga inlägg förän jag kommit hem.

I stallet har vi flyttat Glói tillbaka till gräset = glad ponny! Jag och Wilma/Gurra red ut, vi raceade runt golfbanan och en tjej sa att vi fick akta oss så vi inte skulle få golfbollar i huvudet... Haha! Glói var het som jag vet inte vad och gick mestadels och gapade... Han gjorde iallafall det jag bad honom om. Det var allt en härlig tur ändå :)

Nu blir det att måla om naglarna och sedan knoppa in för natten. Sov gott!

Planering inför SM...

Igår var jag ute i stallet efter jobbet (alltså klockan 9 på morgonen, haha!) och pratade lite med Linda. Vi gjorde upp en plan för Glóis träning innan SM. Det är knappt en månad kvar!!! Fatta vad sjuuuukt, haha. Det känns faktiskt riktigt bra nu. Glói är glad och på gott humör, han är jättefin i kroppen och har tack och lov inte fått några sår under ögonen i år. 

Sååå roligt det ska bli! Äventyret of our lives. Ska du till SM och kolla, eller kanske rida?

Gosebilden ♥

Q/A: Hur kvalar man?q

Hur går det till när man kvalar till SM i tölt? Mäter man poäng, eller är det den som är snabbast, eller hur gör man?

När man tävlar med islandshästar finns det en del olika grenar, bland annat tölt och femgång som jag tävlar. Det är domare som poängsätter ekipagen från 0-10 poäng. Sedan delas alla poäng och man får ut ett snitt, till exempel 5,97. Det blir alltså totalpoängen :) För att kvala till SM i T2 måste man få över 5,8 på en regional eller nationell tävling (en godkänd tävling med fem domare) och i F1 (femgång) måste man få över 5,4.

När man rider speedpass eller passlöp så är det snabbast som vinner! Då måste man komma under en viss tid för att få kvala till SM!

Lite krångel

Det har varit lite krångel med bloggen, men nu är den igång igen!

Film från SM-kvalet 6 maj


Märkeshets och ha-begär

Ok, förbered er på lite åsikter nu då. Vad är grejen med den märkeshetsen som finns? Då menar jag inte generellt, för den märkeshetsen har jag vant mig vid, nä, utan jag menar i ridsportens värld, för här om någonstans finns det väl en märkeshets och ett ha-begär?

Det är tråkigt när jag, som är en gammal förståndig 19 åring (nä, men på riktigt jag tycker faktiskt detta) går in på diverse olika bloggar som drivs av yngre tjejer och ser "dagens outfit" där vartenda plagg är av märket "jättekänt". Så behöver det ju verkligen inte alls vara enligt mig! Dina ridkläder behöver inte kosta flera tusen kronor bara för att visa upp dig, jag kan ändå vara intresserad av att följa din utveckling och det är antagligen därför jag läser din blogg! Jag har alltid haft häst i ett stall där krav på kläder inte finns. Jag har växt upp ridandes i mammas jacka från 80-talet eller en vanlig enkel tjocktröja. Det kanske helt enkelt är så i min isis-bubbla, vilket är otroligt skönt.

Ni kanske tycker jag kör liten dubbelmoral som rider med "nyaste sadeln på marknaden", men det är inte heller det jag försöker säga. För en utrustning som passar både häst och ryttare och som tillåter ekipaget att utvecklas är det viktigaste som finns i ridningen. Det är A och O. Däremot känns det lite överdrivet när man ser folk köpa schabrak efter schabrak, de finaste märkes täckena och de absolut dyraste pannbanden. Det är någonting som aldrig fallit mig in... Man behöver inte ha nya, fina grejer bara för köpandets skull. Ibland räcker de gamla man har långt. Hoppas ni hänger med på hur jag tänker!

Jag tror att jag i mitt liv har ägt runt 6 schabrak varav 2 jag vunnit och sedan gett bort. Till vardags rider jag i 100 kronors ridbyxor som är sååå bekväma! Jag har under hela min karriär som ryttare ägt 1 par ridstövlar och 1 kavaj, och vet ni vad? De håller fortfarande, såhär 4 år senare! Detta säger jag inte bara för att klanka ner på andra utan snarare för att visa att inte precis alla alla har de mest glamourösa materiella tingen. Självklart kan man unna sig något extra då och då, men det behöver inte gå över styr. Tänk ekonomiskt och ekologiskt, även när ni handlar till stallet är mitt råd.



Jag iförd min tävlingsoutfit, the one and only! Foto: Lina Brundell

Dagens ridpass 12/6

Red även idag på hacket, det gick bra. Han har kommit på att han får lååånga tyglar om han sträcker på halsen (=bra för ryggen!) så vi skrittade bort till paddocken med näsan i marken, haha. Väl i paddocken så värmde vi lite på volten, flytta ut backdelen och lyssna på skänklarna/sätet. Kom ganska snabbt fram i en jogg-tölt där vi mest töjde och böjde genom hela kroppen på lite olika sätt. Tränade även arbets tölt - tempoökning - halt, vilket gick jättebra på hacket. Vi avslutade med lite stretchtrav och en repa galopp ute. Min stjärna! Jag var jättenöjd med passet, verkligen. Han skummade fint till och med utan bett... Fina fina lillkillen!


vattenmelon och usbminnen




Gott liv!

(ps det är en vattemelon och inte en hjärna ds)


Trevligheter!

Jag förbereder lite trevligheter för er imorgon kväll... Undrar vad det kan vara!! ;)
Kommentera duktigt nu då, så får ni se!

Snö i juni...


Människor är på riktigt dumma i huvudet...

KÄNSLIGA LÄSARE VARNAS -> Artikeln
Alla som har häst på och runt Orust, håll ett extra öga på era hästar och folk som rör sig kring hagarna. Andra anfallet mot en häst på typ en vecka. Usch, folk måste vara sjuka i huvudet som kommer på att göra sånt här...
Edit: många av er läser säkert ponnysanning, jag har ej kopierat därifrån utan det är tidsinställt från i natt.

Vad jag har i stallet ABC - B

Min lilla lista från A-Ö med saker som jag har i stallet eller inte kan klara mig utan.

B - Bett
Uppenbarligen hade jag aldrig kommit dit idag utan mina bett! Jag har runt 3-4 huvudlag med olika bett på som jag växlar mellan. Försöker alltid anpassa valet av bett till typen av träning, till exempel dressyr - tredelat bridongbett, ovalbaneträning - stång och så vidare. Mina olika "färdigmonterade" bett



Vad använder du för bett?

Morgonprommis!

Nu blir det en morgonpromenix och sedan hem för att dunsa ner i sängen och sova! Godnatt mina skööönaaaaa.

God morgon!

God morgon!
Eller ja, morgon och morgon är det väl kanske inte... Jag sitter på jobbet. Det har varit en grymt lugn natt, endast två gäster som haft vägarna förbi. Jag har sysselsatt mig med att kolla på tv, lite film och spelat tv spel. Dessutom har jag sprungit i nattsvarta trappor! Läskigt...

Igår (alltså måndag) var jag ute och red min skimmelprins för första gången sedan VSM. Han hade någon form av skav precis där bettringen ska ligga (uppenbarligen inte från ett bett, eftersom han inte haft det på en vecka). Skulle gissa att han fått ett insektsbett eller något. Det såg hur som haver väldigt fint ut, men tog ändå hackamore för att inte irritera det i onödan.

En sån härlig tur jag hade! Inga krav på form eller tempo, bara tuffa på med överenergi (!) i rätt gångart/rätt galopp så var jag nöjd. Han är så rolig, Glói, springer utav bara sjutton, så frågar man om han kan springa ännu snabbare, så visar det sig att han har två växlar till. Haha, min älskling!

Öronen spikrakt fram och manen härligt på svaj. Underbara utsikt.

Morgondagen

Morgondagen ser ut som följer:

→ 07.30: Frukost, cykla ut till stallet
→ 10.00: Rida ut
→ 11.30: Cykla tillbaka till Ljungskile
→ 12.36: Tåget till Uddevalla!
→ 13.30: Tandläkaren
→ 14.00: Köpa mat...
→ 14.35: Buss hem, ringa farbror om att låna lägenheten...
→ 15.00: Cykla hem, äta
→ 16.00: Sova
→ 22.40: Buss till jobbet
→ 24.00: Jag börjar jobba
Äntligen sommarlov var det va...? ;)

Trött!

Jo, hej alla! Jag lever fortfarande, men är gött trött! Glói har fått vila i veckan, min planering var liiite väl optimistisk. Har helt enkelt inte hunnit rida, alla studentfester och allt fixande har tagit upp all tid. Idag är det recovery som gäller (okej, typ iallafall). Sov till halv tre!! Kom hem vid fyra också i och för sig, men ändå. Nu har jag varit ute på en gó frisk promenad och ska hoppa in i duschen. Dags att ladda om för studentveckans sista fest!!! Imorgon är det studentmiddag hemma hos Idis, så då ska jag dit. Och så ska jag ut till min fantastiske Glói! Under nästa vecka kommer jag lägga upp lite av det jag fått i studentpresent på bloggen.

Mamma har alltså varit ute och tittat till Glói och så i veckan, jag har bara inte hunnit rida.
Var där i onsdags, fy vad jag saknar min lille plutt!

Vad jag har i stallet ABC - A


Min lilla lista från A-Ö med saker som jag har i stallet eller inte kan klara mig utan.

A - Aloevera kräm
Aloevera krämen jag har är fantastisk! Den svalkar och mjukar upp och svider inte på hästen. Det är en kanonbra "all-round" salva som jag har istället för helosan eller vasselin på sår. Fungerar perfekt på små sår eller torra exem fläckar (alltså inte hela hästen, utan bara enstaka fläckar). Dock är det 96 timmars karrens tid och man får alltså inte använda denna salva på tävling!

150 ml kostar runt 70-80 kronor, vilket det är värt! Den är otroligt dryg och räcker läääänge!

För jag har tagit studenten!


Studentvecka!

Studentveckan är i full gång! Wohoooo! :D

Bilder från VSM


BILDBOMB

Bildbomb på mig och Glói från femgången!

Vi vann älsklingens favoritgodis! Så både häst och ryttare var allt nöjda sedan... ;)

Right now

  • Sitter och är sur på västtrafik/mig själv.
  • Tvingar Otilia läsa min blogg.
  • Har tappat mitt busskort = kan inte åka på Elins student...
  • Vill ha maaaaaaat, typ färskpotatis och brocolli.


Inledde studentveckan med party igår och den här låten!


F1U A-final, VSM 2012

Efter flera timmars (typ 4) väntan var det äntligen dags för vår "revansch". Det kändes skönt att få gå in på banan en gång till och plocka lite poäng iallafall. Slippa lämna allt med en så fruktansvärt dålig ritt jag gjorde i första finalen.
Vi hamnade i "fel" varv, till att börja med. Höger, denna underbara sida som han tjafsat så om under hela helgen. Det var bara att bita i det sura äpplet och göra det bästa av situationen. Tölten var inget speciellt, han var mest stel och energilös, tyvärr. Hade jag försökt gasa mer hade det blivit grisepass, så vi fick "nöja oss" med 5,0-5,5 där. Traven tyckte jag kändes helt ok. Han var lite sammanbiten och jag släppte ut han lite för dåligt tror jag, där fick vi mellan 4,0-5,5. Skritten var nog bättre än vad den kändes. Jag släppte allt vad tyglar hette och bara satt och pratade med honom/försökte andas lugnt så att han inte skulle spänna sig för mycket. Han blev lite okoncentrerad, men det var inte så konstigt kanske. Där fick vi mellan 5,0-5,5. Vi måste lära oss skritta!!!



Galoppen sen då, det roligaste som finns säger Glói. Han sprang med 110% energi och blev tyvärr ganska djup och lång till en början, men sedan lyckades jag samla upp honom ganska bra. Där fick vi mellan 5,5-6,0! Mycket glad för detta, tyckte nästan vi förtjänade liiite till, för han gick verkligen bra! I passen la jag han från "fel" galopp, vilket resulterade i tre nästintill perfekta läggningar (ja, jag är skitstolt över mina läggningar), det var bara en som inte blev helt klockren. Sedan hade han tatt ut sig såpass mycket i galoppen att han inte hade riktigt all sin power, men det gick ändå ganska fort. Jag är sååå stolt över honom! Vi fick 5,5 av fyra domare och 4,5 av en snålis som jag tror kollade på fel häst. Totalpoängen 5,17 (5,20 i uttagningen, i andra varvet) och en tredje placering! Så sjuuukt stolt och lycklig för detta!




T2U A-final, VSM 2012

Japp! Gårdagen började med avfärd från stallet 07.30 typ, Gurra (hästen som vi åkte med, Ófeigur från Dirhuvud) krånglade bara lite, men tillslut fick vi på även honom och for mot nya äventyr! Nere på Säve checkade vi in oss och veterinärbesiktigade. När veterinären frågade vilken gren han skulle gå svarade jag "T2 och femgång, ungdom"...
Först ut var T2 A-finalen. I den låg vi delad trea in. Han kändes ganska fräsch men inte alls så fräck som han gjorde på uttagningen. Väl inne på banan började allt krångel. Han gick och gapade, spände sig och var allmänt inte på topp i första tempot. Låg mellan 4,0-6,0. OJÄMNT. I långsamma blev det inte speciellt mycket bättre, då skulle han börja skritta mitt i allt också? Haha, Han körde sin egen lilla final... Poängen där låg mest runt 4,0-5,5.
Så vände vi varv och jag tänkte väl typ "Nu kommer det äntligen gå bra". Men nej då, det gjorde det icke! Han drog i galopp från start. Alltså inte drog som i inte få stopp, utan drog som i "Hej, jag har ingen annan gångart, bara galopp och kanske lite pass". Jag blev typ så paff att jag inte gjorde så mycket åt det första långsidan. Så har han aldrig gjort förut! Sedan så fortsatte han rolla och greja, men tillslut fick vi ett halvt varv på "släppt tygel" (dvs inte alls släppt tygel) precis bakom en häst för att få till något passigt/töltigt, det var iallafall rätt benpar som rörde sig... Haha, katastrof! Poängen blev mellan 1,0-3,0 (att vi inte blev nollade av någon dommare är typ helt amazing!). Men jag antar att alla måste ha sina tokiga dagar, även de bästa T2-hästarna! För övrigt var heeeela finalen kaos, tror inte att det gick riktigt bra för någon?


Såhär mycket vågade jag "släppa", känns ju inte jätteshysst att galoppa förbi de andra ekipagen och störa dem heller så höll lite i han istället ;)


Ganska nöjda och glada ändå, trots allt kaos!

veckoplanering v. 23

Måndag: Vila
Tisdag: Longering - Elin tar studenten!!!
Onsdag: Skogstur
Torsdag: S T U D E N T E N ! ingen ridning alltså...
Fredag: Longering
Lördag: Mysritt till vattnet kanske
Söndag: Dressyrpass i paddocken, töltträning.

Glad men trött

Äntligen har jag ätit, duschat och fixat allt. Glói fick gå ut på gräs - snacka om att han blev lycklig!

Nåväl. Jag är oerhört nöjd med helgen! Fatta att jag, lilla jag, är med eliten och tävlar. Är faktiskt sjukt nöjd med mina uttagningar, trots att de var långt ifrån perfekta. Är väldigt stolt och nöjd med Glói också, trots en motvillig T2 final... Mer ingående inlägg om finalerna kommer under morgondagen. Nu blir det chill i soffan som premiär på studentveckan!


på väg hem

5a i T2 med en katastrof ritt...3a i femgången, bästa hästen. Skriver mer ikväll :)

Önskeinlägg: Lag SM-laget

Ja, mitt lag till Lag SM ville Ella läsa om, så det ska hon få :)
Jag tävlar för Landi och vi har Linda Antonsson som lagledare. Under hösten och våren har vi tränat tillsammans och de flesta i laget har inte tävlat så speciellt mycket förut. Men jag är grymt stolt över alla i mitt lag och alla är så himla duktiga, snälla och goa, trots att det skiljer 7 år (!) på yngsta och äldsta ryttaren (kan avslöja så mycket som att jag är äldst ;))

Clara (Reserv): CR1 Terräng, V4 Fyrgångspecial
Clara rider sin unghäst Sægóla. De var med på Lag SM förra året, då hade Clara sin häst Saga. Clara är gruppens glädjespridare och teaterapa. Hon är alltid gó och hon och Sægóla har gjort enorma framsteg det senaste!

Esmeralda: T7 Bastölt, TR1 Trail
Esmeralda rider den gamle Blakkur, som är en sjukt stor och mysig herre! Esmeralda och Blakkur gjorde sin tävlingsdebut i våras, de är verkligen skitduktiga och Esmeralda är alltid supermysig och snäll.

Matilda H: V3 Ungdomsfyrgång, FR1 Flagglopp
Matilda har sin Údi som är en toppenfin valack! De har tränat lite flagglopp nu i vår och de har verkligen hittat sin gren, något de föralltid ska satsa på, haha. Matilda är den som är närmast mig i ålder och vi red tidigare på samma ridskola tillsammans :)

Matilda N: FS1 Dressyr, T5 Lätt tölt
Matilda och Kyndill lärde jag känna på förra årets Lag SM. Matilda är gruppens ordningsamma ryttare. Hon och Kyndill är GRYMMA i dressyren. De gör galoppvolter som är to die for. Förra året kom de 2:a i dressyren.

Sofie: T6 Lätt T2, FS3 Show
Det är jag! Jag tog de grenar som blev över typ, hehe ;)

Wilma: F3 Ungdomsfemgång, PP2 Lätt stillpass
Wilma är lite som min lillasyster. Hon lånar en häst som heter Ófeigur. De är jätteduktiga och Wilma gjorde sin tävlingsdebut i lättklass i höstas, sedan avancerade hon upp till öppenklass i våras, och hon är helt grym som lärt sig allt så fort!

Yrsa: CR1 Terräng, V4 Fyrgång Special
Yrsa har sin fina häst Draumur. De är jättefina tillsammans och passar perfekt för varandra. Yrsa är alltid jättego och trots att hon är mycket yngre än jag har vi blivit riktigt bra hästkompisar!

Från v. Clara, Esmeralda, Matilda H, Matilda N, Wilma, Yrsa (klicka för större bilder)


Lika som bär?

Lika som bär?


Sabinas Kongur?......................................................................................Sofie?

Tips!

Ett tips till er som vill hänga med på vad som händer på Västsvenska Mästerskapen. Region Vestur live uppdaterar på facebook under tävlingsdagarna. Grymt bra, även om inte allt kommer med så får man en hel del nyheter. Stort + i kanten till dem!

Länk till gruppen!

vad vill du läsa om?

Om du fick önska ett inlägg om precis vad som helst, vad skulle du vilja läsa om då?

Nyduschade och nerbäddade

Nu har jag duschat Glói och han duschat mig... Laddade till tusen inför imorgon!

VSM - F1

I femgången gick det ändå helt okej. Jag kände att jag gjorde ett helt ok program utan några större missar, men det var verkligen inte det bästa jag gjort.

I tölten fick han gå mycket friare än i T2, ville liksom inte ta en diskussion till med honom på banan, utan red mest på säkerhet genom att släppa fram honom lite. Det resulterade nog i kanske 0,5 poängs minus jämfört med i vanliga fall, men jag fick en go känsla iallafall. Traven var fantastisk! Energisk och tvåtaktig och jag kan leva på att jag fick till en toppenbra trav hur länge som helst! Skritten var katastrof, haha. Spänd och eländig, men vi överlevde den också.


När jag sedan skulle ta galopp så fattade han höger, när vi skulle ta vänster... Det var egentligen helt och hållet mitt fel, men det löste vi genom att köra en passläggning direkt. Den blev lite hackig, eftersom jag först tänkte ta ner honom och sedan insåg att jag rider i A-klass och det är ok att ta passen före galoppen. Passen kändes helt ok, men läggningarna var inte det bästa jag gjort någonsin... Andra läggningen blev lite rollig och han blev väldigt hög = svår accelererad. Men sånt händer. Sedan fick vi tillslut rätt galopp och då rulla vi på med stora steg. Lite fyrtaktig, men jag är "over all" nöjd med dagen!


Slutligen hamnade vi på en delad femte plats tillsammans med Filippa Helltén av 9 ekipage på 5,20. När jag såg startlistan trodde jag aldrig att jag och Glói skulle gå till final, men det gjorde vi! Så glad överraskning och ett litet plus att vi får rida final på söndag. Det känns grymt kul, även om vi kanske halkade in lite på ett bananskal. Leder uttagningen gör Johanna Berg med 6,00!

Ang. bloggen

Ja som ni säkert har märkt har det varit väldigt dåligt med bloggen det senast. Tråkigt tycker jag, men nödvändigt eftersom jag går ur trean på gymnasiet nu och har haft allt från fullt upp med plugg till klasskvällar till bal och så vidare. Nu i framtiden ska det bli ändring på detta! Jag har nämligen fått ärva min pappas iPhone 3! Superbra och miljövänligt för alla. Så under sommaren kan ni förvänta er mer live-uppdates och fler inlägg, tjoho!

VSM - T2

Sååå, idag var det äntligen dags för VSM, underbara tävling! Sist gång jag tävlade VSM vann jag T4 (var ensam ungdom i b-klass typ) och kom tvåa i F2 (tror vi kanske var 2-3 st med där) och idag tänkte jag typ "Vi kommer inte plocka några rosetter, men vi kan ju ha kul ändå!!" Så fel man kan ha!


Kul hade jag, oerhört kul. Glói var helt knäpp och jättehet och gick emot supermycket i valfria tempot i T2, därför blev han också sjukt tung och lite styv. Vi hade iallafall en god energi (enligt mig) som höll heeela varvet. Där fick vi mellan 5-5,5 och alltså inte topp.


Det långsamma tempot var inte populärt idag. Så fort jag tog lite i tygeln krulla han ihop sig och betedde sig som att jorden höll på att gå under. Han sköt ut bogar, gapade och betedde sig allmänt barnsligt. Hjärtat, han ville bara springa fort på sina villkor. Mellan 4,5-5 fick vi här, också en halvpoäng under vad vi brukar, men men.

När jag vände satte jag gasen i botten, släppte tygeln och hoppades på att inte dö typ! Haha, han blev SÅ glad. Full fräs, klockren takt och som Petur sedan sa "Du kunde ju lika gärna hängt tygeln på örat". Ungefär så bra kändes det. Han var jättefin och rest och tog i ordentligt, och man kände en sån otrolig livsglädje. Jag ville bara fortsätta ett par varv till! Här låg vi mellan 6-6,5
Detta resulterade ändå i 5,73 totalt (på nationell tävling, stolt tjej!). Med tanke på de två första tempona är jag orehört nöjd med detta! Totalt delad tredjeplats bland ungdomarna tillsammans med underbart duktiga Emma Aune och delad nia (!!!) bland 17 starter. Maria Berg vann T2 och fick 7,83, så jag är otroligt nöjd åtta kan man lugnt säga...



Bilden är från Vestur Regional, då vi inte hade alls lika mycket energi i lösa

Liten sammanfattning

En liten sammanfattning sedan senaste inlägget
Jag kvalade ju till A-klass och den 6:e maj tävlade vi Vestur regional, och det gick kanonbra! Vi fick 5,97 i T2 och 5,40 i F1 vilket betyder SM-kval!!!!!!! Jag ska rida på SM!!!! Helt sjukt. Men gud vad kul det ska bli!


Foto: Lina Brundell


Jag var på Lag SM uttagning, det gick helt ok. Vi körde T6 och FS3. I FS3 (dressyr från marken) fick vi bland annat 10 poäng för lydighet och 9 poäng för inverkningar. Jag är sjukt nöjd! T6 resulterade i 5,87 och FS3 typ 6,50?

Idag har vi varit och tävlat på VSM. Han var väldigt "all over the place" så att säga... Hehe. Mer om detta i ett eget inlägg senare ikväll!

Jag har varit på bal också! Tar ju snart studenten med allt som har med det att göra. Ångest för att lämna klassen - JA!!! Jag går verkligen i världens bästa klass. Så sjukt jäkla skön är den...


Jag / Jag och fina Ivar
Bästaste klassen, ÖP09A

RSS 2.0