bloglovin

Äntligen

Haha är det enda jag kan säga. Fast jag och Glói är ju den längst upp till höger!


Mellis till stallet/Plugg-godis

Mitt bästa tips på plugg godis eller extra energi till den aktive ryttaren är absolut nötter! Nötter nötter nötter! Det är så gott och beroende framkallande, haha. Och då snackar jag inte de nötter som man köper vid naturgodiset, nej, rosta egna nötter. Då vet man precis vad man får.

Jag, när jag gör min nötblandning, har i följande:
Hasselnötter, cashewnötter, sötmandel, valnötter och pumpafröer.


Lägger alltihop på en smord plåt, toppar med matolja, flingsalt och sesamfröer och kör in i ugnen på 200°c tills de är gyllenbruna. Man får röra om ungefär var 5 minut och de bör vara inne i typ 15 minuter.

Mums!


Tips: Sto till salu!

Ja, även jag gillar att gå och kära ner mig i hästannonser. Tänkte börja "tipsa" om hästar jag tycker verkar fina. Here you go ;-) Denna damen ser riktigt härlig ut, och kollade även videon på Youtube, och hon ser väääldigt trevlig ut om jag får säga vad jag tycker.

Flott fyrgångssto [Länk till annonsen]


Typ: Islandshästar -  Inriktning: Övrigt -  Kön: Sto
Atena frá Vorsabae II

e: Töfri frá Selfossi (8.27 9.0 för allt utom pass 5,0 och 9,5 i kort töl)
u: Kolfreya frá Vorsabae II

Atena är ett nioårigt skimmelsto med mkt rörelse. Fyrgångare med väl åtskilda gångarter, väldigt fin trav och tölt. Atena är väldigt trevlig i all hantering, mkt energi och arbetsvillig. Skulle passa en lite vanare ryttare som vill fortsätta att utveckla henne.
Hon står just nu på Island.

Video finns!!
Atena frá Vorsabae II.m4v

För mer info maila.
[email protected]
076-0161727

Pris: 400 000 isk (ca. 24 300 sek)
Pris 24 300 kr

Ovalbanebilder

På kursen red vi ju lite program också... :-) Så bildbomb!




Töltbilderna gör honom verkligen inte rättvisa! De är tagna lite sent i steget, tyvärr, men han är finast ändå!



Älskar hans långa steg. Denna bilden är ju bara kärlek!♥


Åh vad skönt att få sträcka på halsen lite i passen, hehe

Travtravtrav

Bjuder på några bilder från kursen nu då kanske! Vi hade lite teori om hur man ska tänka när man värmer upp hästen inför tävling. I mitt och Glóis fall är det enbart att göra av med eventuell överskotts energi, mjuka och behålla fokus. Kan skriva ett mer detaljerat inlägg om detta vid ett senare tillfälle.

Feinfein kille den där Glói

Alltså, själva steget här är ju helt muppigt (+min snygga sits) MEN kolla överlinjen! Åh, han har blivit så mycket starkare och bättre på alla sätt i traven. Sedan är rörelseoskärpan i bilden skiiitsnygg till. ♥


Haha, jag orkar inte ens... ♥



Hjärtat ♥ Tur att iallafall jag tycker om dig. Idag har jag ridit kurs och det gick SÅHÄR bra! Jag är riktigt nöjd.
Foto: Wilma

Idag har jag varit i stallet!!!

Idag har jag varit i stallet för första gången på en hel vecka!! Det blev inte så mycket gjort, men åh vad härligt det var. Jag gick ut i hagen och stod och pratade (myste skulle vara fel ord eftersom det inte var mycket fysisk kontakt med Glói) och klappade min lille ängel en bra stund. När vi skulle gå in och fika så ville Glói följa med. Han följde mig genom hela hagen! Han som aldrig brukar göra så, haha. Han hängde till och med på när jag sprang lite (då brukar han vända om och gå tillbaka). Det var en sån bekräftelse för mig, haha, så han fick komma in och äta lite lunch också ;)

JA fjäsk fungerar på mig, men bara om man heter Glói från Dirhuvud och är världens charmigaste häst, haha.



Muppälsklingen



Den här giraffen stod och kollade på mig när jag släppte ut honom. Haha, han ser riktigt smal och smäcker ut.

Wait, what...?




Jag vet inte riktigt om ni ser, men så här såg det ut idag när jag försökte beställa mina röda boots från Hööks?

  1. Man måste handla för över 200 kronor...? Sånt tycker jag är oerhört töntigt!
  2. Jag måste betala extra för att jag köper dem via internet - 50 kronor?
  3. Frakten kostar 49 kronor - jag trodde kampanjen gick ut på att frakten var gratis?
  4. Totalt ska jag betala 248 kronor, men om jag ska kunna beställa så måste jag beställa varor för 200 kronor och därför betala över 300 kronor för att få köpa mina boots som kostar 149 kronor? VA?!

Jag känner mig så lurad. Det blir helt enkelt till att åka ut till torp och kolla på vårt mini-Hööks där och se om de har bootsen... Riktigt dåligt Hööks!


Högst upp på önskelistan!

Jag har en liten fundering på att investera i ett par röda boots. Dock vet jag inte vad för typ jag ska köpa. Om jag köper den vanliga "plast"varianten till skyddsboots så vet jag ju vad jag får. Dock är det ett litet minus att de slits oerhört fort. Jag kommer främst använda dem när jag rider stilpass för att få en komplett röd/grå outfit.

Några jag har kikat lite på är de färgade från Professional's Choise-serien. Dock kan jag ju inte använda dem när det regnar eftersom de antagligen drar åt sig jättemycket vatten? Är det någon som vet hur det funkar?


Profesionals Choise, 339 kr på Börjes.                          Boots Expert, 149 kr på Hööks

Känns kanske lite mer värt att köpa den billigare varianten från Hööks?

Edit: Varför kan jag inte använda dem när det regnar? Jo! På tävling får den samanlagda tyngden på hästens ben vara max 250 gram/ben. Om mina skyddsboots drar åt sig vatten/lera så kan det hända att tyngden överskrider maxgränsen och då blir man tyvärr diskad!

Övning som var förvånansvärt bra!

Tränade trav i fredags förra veckan (buhu över att inte ha ridit på så länge!!) och jag hittade på en jättebra övning för att få bort den renodlade femgångshästen som Glói faktiskt har blivit. Jag ville att han skulle hålla sig lång och låg och stabil i en trav som var hyffsat tvåtaktig iallafall. Så jag började värma upp i stora åttor i skritt och även lite öppna och sluta, men inte så att han spände sig, utan bara avslappnat avslappnat och lugnt.

Wilma hade varit inne i ridhuset lite innan och lämnat lite bommar, så jag tänkte - why not! Själva övningen är en jättebra övning eftersom hästen tvingas hitta balansen och samtidigt blir smidig och stärker båda sidorna lika mycket. (Den gröna linjen är trav) I traven red jag lätt, men stod upp över bommarna och lät honom till en början få ett litet glapp i tygeln så han kunde hålla balansen själv. Efter hörnpasseringen, när man känner att hästen är i balans så gör man en volt tillbaka och tillbaks över bommarna. När hästen känns lugn och stabil tog jag och la in hela varv på fyrkantsspåret, men så fort han blev styv så fortsatte jag med övningen.

Detta är en ganska avancerad övning och jag tror att det krävs mycket "tänk" av hästen för att vara med på vad som händer hela tiden, så det är nog en bra koll för att se om man har alla hjälper med sig! Dock höll jag inte på allt för länge med denna övning, utan när det kändes som han tog ett bra stöd i tygeln, höjde ryggen och gick i en fin balans med bra takt så avbröt jag för lite töltträning (ja, man måste ju få ha lite kul ibland också ;))


Så trött

Jag är bara så trött. Det tar verkligen musten ur en att vara sjuk.
Idag blev jag iallafall lite glad efter som Hajen kom till mig på posten. Alltså, pappa beställde Hajen 2, 3 och 4 på cdon härrom dagen, så nu har jag dem här! Sitter med min muminmugg + vaniljté och kollar på den. Och skrattar, det är fantastiskt vad dåliga skådisarna är. Hehe. Hajen är inte speciellt vacker heller, men men, jag älskar sånna här dåliga "dommedagsfilmer". Hoppas ni har det bra!


Tävlingar...

Snart drar tävlingssäsongen igång. I år, eller snarare i vår, kommer jag försöka tävla mycket. Det kommer inte bli lätt, för jag ska ta körkort och ta studenten. Men det är ett mål som jag vill uppfylla i år, att befästa och höja våra poäng i A-klass i både femgång och T2 och det går inte att göra hur som helst. Tyvärr så saknar jag fler regionala tävlingar i västsverige. De få tävlingar som finns är en Vestur Regional som jag inte kan vara med på och så VSM (västsvenska mästerskapen). Hur ska jag kunna befästa min lägstanivå om det bara finns 1 tävling som är på "min" nivå...

 


Tyvärr har jag inte resurserna eller tiden för att kunna åka på fler stora tävlingar men skulle sååå gärna vilja. Visst, det är kul med lokaltävlingar och lätt klass-tävlingar. Men om sporten ska utvecklas så behöver man ha ett glapp som inte är så stort mellan lättklass och sedan poff upp till SM nivå. För emellan dessa så finns det bara några små kvaltävlingar, där man känner sig som att man bara strävar efter att uppnå sina poäng och det inte är en riktig tävling. Jag saknar tävlingskänslan.

Jag är med!


Trött och sjuk och annat skoj!

Usch! Nu är det tredje dagen i rad som jag har 39°c feber... Finns inte så många fler ord förutom usch! Tacka vet jag ipren alltså haha. Jag saknar min skimmelprins. Har inte varit i stallet på tre hela dagar, och det ser inte ut att bära av dit snart heller... Ledsen tjej!

Jag har hittat lite underhållning iallafall. Just nu kollar jag på den gamla serien Stallkompisar. Minns ni den? Den är så underbar, haha. Jag är sååå avundsjuk på tjejerna där alltså, de får vara med om så mycket äventyr. Haha, den kanske inte är världens bästa och de rider som... ja... Jag vet inte vad. Men åh, nostalgitripp!

Just nu är jag på avsnitt 10, det är jättesorgligt! Vill ni se från början så är det bara att söka på Saddle Club Season 1!

Full rulle!

God morgon/förmiddag eller vad det nu är egentligen!

Min dag idag är fullt ös medvetslös, hela vägen. Morgonen började med att jag åkte ut till stallet och var där vid 08.00. Jag har hunnit rida lektion för bästaste och göra iordning allt för ikväll. Passet gick ruskigt bra! Vi tränade på samlad, men avslappnad skritt. Skitbra träning för mig och prinsen då båda ofta tycker om när det går fort, haha. Vi körde också lite tölt, men egentlingen inget utmattande. Linda tyckte han såg fräsch ut - och det är ju alltid kul att höra, speciellt eftersom han är galet luggsliten för att de leker som galningar i hagen!

Nu har jag varit och käkat sushi med kära vänner och nu pluggas det för fullt! Ikväll blir det studentfest, wooho!
Ha det bäst, ni som gillar islandshäst!


RSS 2.0