bloglovin

Bilder från SM

 
 
 

Made by me


The Typical Hästmänniska

Vem tror ni tipsat om inte lilla jag? ;)
 
 

Bild från T2

 
typ den enda bra bilden från Svenska Mästerskapen när vi rider T2, men den är ju sååå fin också. Lille plutt ser sååå glad ut. Hjärtat ♥
 
 

Mitt inlägg i debatten

Nu har det ju varit ganska mycket debatt kring hurevida man ska eller inte ska köpa sig en färdig häst. Speciellt efter SM. Jag tycker det är ganska tråkigt. Speciellt när arga kommentarer riktas mot vissa personer som kanske inte alls förtjänar dem. Därför tänkte jag skriva lite om vad jag tänker, tycker och känner om detta.
 
Jag själv har ALLTID behövt KÄMPA för att komma någonstans. Det är otaliga tävlingar som legat på resultat mellan 3,50 - 4,80, men det har hela tiden gått framåt. Det kanske inte är jätteroligt, men jag känner att jag gör det själv. Det är JAG som åstadkommit detta, jag har ridit fram och format min häst till det han är idag. VI är ett lag och VI har kämpat tillsammans. Det har inte varit enkelt, det har framförallt tagit tid. Men för mig är det så värt det, bara på grund av att jag kan tänka tillbaka och säga att "OK, för 6 år sedan kunde han inte ens tölta och nu är han Sveriges åttonde bästa F1U häst". Det är ganska stort.
 
Därför känns det såklart tråkigt när någon som köpte sin häst för en månad sen och tävlat den tre gånger vinner över en med hur mycket poäng som helst. Men man måste bortse från det. DE lever i en annan värld än vad jag gör. Jag tävlar alltid mot mig själv. Och just det där ekipaget som precis börjat flätats samman, de har fortfarande mycket att lära sig av varandra. Jag är tveksam till att de alltid presterar "så bra". Något som man måste förstå är att man inte bara kan köpa sig en fin häst och sedan rida SM. Man måste lära sig hästen, visst kanske man kan komma till SM, men ärligt, hur kul är det att rida en ritt som inte känns 100% bra på Sveriges störta tävling? Inte så bra antar jag. Därför MÅSTE man lära känna sin häst och lära sig rida den.
 
Sedan så har vi ju det där med hästfolk. Vi kan aldrig vara glada för någon annans skull, speciellt om det går bra för dem och de inte har samma förutsättningar som en själv. Men det betyder inte att man måste trycka ner folk! Allvarligt talat, är så himla trött på det. Jag vet inte om det är för att jag börjar bli gammal, men jag har insett att om det går bra för folk som köpt en fin häst så kanske man kan låta dem vara glada och lägga ner den energin på sig själv. För vänta bara, om ett par år ska du se att de också utvecklas, och det är vi tillsammans som får vår sport att gå framåt.
 
Jag har också skickat Glói på träning (och jag vill inte ha några haters för det). Till exempel när vi skulle ta fram passen i honom och jag aldrig ridit pass förut kändes det säkrast att låta honom testa det utan mig först. Också i våras efter min operation var han på träning eftersom jag inte kunde rida och mamma inte hade tid. Dessutom red jag två lektioner i veckan i tre veckor innan SM för att toppa oss. Dessutom rider jag kurs en gång i månaden. Jag tycker bara det är dumt att inte göra det när jag ändå har chansen och tycker att det ger mig någonting. Så även om jag ridit och tränat min häst själv så hade jag aldrig kommit hit utan all den hjälp jag fått. Så är det bara, PUNKT.
 
Däremot skulle jag nog inte vilja köpa en färdig häst. Jag hade kanske velat köpa en 6-7 åring med potential och några tävlingsresultat för att sedan fortsätta utveckla och forma om jag skulle köpa en ny tävlingshäst. (Sen ska man aldrig säga aldrig, skulle jag hitta en 15 åring som passar som handen i handsken eller en 3 åring  jag blir kär i så vet man aldrig...) Men det är vad JAG skulle göra. Sen är det upp till var och en vad de gör med sina liv.
 
Så, långt och lite argt inlägg, men ville få det ur mig.
:)

Pegasus örhängen säljes

 
Pegasus-örhängen säljes
Handgjorda, "flyger" åt varsitt håll

50 kr + frakt eller bud

Halsband säljes

 
Unikt, handgjort halsband tillsalu. 
80 kronor + frakt eller bud. 
Smidigt knäppe och bandet är ca 60 cm.

(:

Bloggen vilar liksom Glói. Det gör verkligen inte jag, haha! Ska skriva ihop några åsiktsinlägg som ni ska få smaska på under nästkommande veckor. Lite sommarläsning helt enkelt. Stor kram!

B-finalen i F1

Ja, igår red vi ju b-final i femgången! Så roligt!! Jag hoppades på att gå till A-final, men slutade på en åttonde plats som jag är VÄLDIGT nöjd med. Vi red ju med såå otroligt fina hästar och jag slarvade med skritten så fick lite skylla mig själv att jag inte fick så fina poäng där. Dock tog vi igen i tölten!! Efter att ha ridit jättedåligt i tölten i uttagningen så kändes det väldigt bra. Jippie jippie vad bra denna helgen har varit!


Igår

Igår red vi T2. Första momentet kändes bra, det gick bra, han var inte emot i munnen och hade en god energi. Korta tempot kändes väl helt ok, det kanske gick lite fort men ändå. Lösa tygeln gick sååå bra. Han var inte styv, gick helt rent och var jättefin. Men tyvärr så dömde en del domare på hur häftig ekipaget var... Tyvärr. Och eftersom Glói inte är så himla häftig utan mer säker så fick vi typ 5,0 (?!) i lösa av två domare. Fick liksom 6,0 och 6,5 också... Så set blev ingen final... Men vi är ändå 6:e bäst i Sverige.


Tillägg till "bra dag"

*vi slog personbästa, på SM liksom. På vårt första SM dessutom. Helt galet. Helt MAGISKT. Glói är helt magisk.


Drömmer jag?

Nu ligger jag i min otroligt sköna säng och har små lyckofjärilar i magen. Min prins är bäst! Han var så bråkig på morgonen att jag bara ville gå och gräva ner mig, men sen, i uttagningen gick han bara SÅ bra.

Jag gjorde bort mig lite och glömde bort hur man red i tölten, men insåg det och började sedan rida "på riktigt". Vi fick 6:or för skritt, galopp och trav!! Första någonsin! På SM! Jag är verkligen jordens lyckligaste just nu. Dessutom är det flera "erkända" stora ryttare som kommit fram och tyckte att det var en bra ritt. Herregud, jag vet inte riktigt om det är verkligt än...

Imorgon är det promenad, bete och lätt träning som gäller för lilleman inför T2. Nu ska jag fira genom att sova, godnatt!


Bra dag

Idag har varit en bra dag. Bra saker som hänt idag är bland annat
*vi red ett snyggt och prydligt femgångsprogram.
*vi fick 5.53
*vi kvalade därmed till SM2013
*vi ligger sexa, 0.04 poäng från femte plats
*vi kommer få rida final

äh, vem försöker jag lura, innombords känner jag mig bara " WOOOOOOHOOOOO WAAAAAAAAAH YYYYIHOOOOOO YAQAAAAAY"


Ridpass nr. 2

Nu har vi äntligen fått i oss lite mat och jag och Nina är på väg till ryttarmötet! Shit alltså, nu börjar det på riktigt... Första start för mig är imorgon, runt 13 tiden. Jag ska uppdatera er om läget då! Efter ryttarmötet blir det hem och ladda för femgången!! Jag uppdaterar lite livligare på instagram, för er som har det och vill följa mig heter jag toltaren :)


Ridpass nr. 1

Nu har vi precis ridit första ridpasset! Glói gick som en klocka. Han kändes så jäkla bra! Avslappnad men ändå allert. Allt känns så himla bra inför imorgon. Min prins


Framme!

Nu är vi äntligen framme! Eller ja, vi kom fram igår vid 21 tiden, men eftersom vi bor i en liten men jättefin stuga så har jag inte haft någon täckning. Nu har vi ätit och Lena har morgonfodrat. Vi sitter i bilen påväg till stallarna! De har jättefina fasta boxar och det finns "tvättbox" (alltså spolspiltor!!!) wohooooo :D


Nu åker vi!

Nuuuu är vi påväg! Glói åker tillsammans med Júni från Lyckan, Lena Lundmarks häst :) De står nöjda och glada bak i transporten och tuggar hö och morötter.


Dåligt...

Nuuu har jag haft en del blogguppehåll (IGEN) men när jag jobbar och rider har jag varken tid, ork eller inspiration till bloggen tyvärr...
 
MEN idag är en speciell dag. Idag åker vi nämligen till Svenska Mästerskapen! Och jag lovar att både för er och min egen skull så ska jag live-blogga med min nya iPhone. Kameran är också med och laddad såklart, men från nu så ska jag liveuppdatera om ALLT som händer på SM...
 
Stor kram!

Boxskylt

 

Boxskylt

 

RSS 2.0