bloglovin

Märkeshets och ha-begär

Ok, förbered er på lite åsikter nu då. Vad är grejen med den märkeshetsen som finns? Då menar jag inte generellt, för den märkeshetsen har jag vant mig vid, nä, utan jag menar i ridsportens värld, för här om någonstans finns det väl en märkeshets och ett ha-begär?

Det är tråkigt när jag, som är en gammal förståndig 19 åring (nä, men på riktigt jag tycker faktiskt detta) går in på diverse olika bloggar som drivs av yngre tjejer och ser "dagens outfit" där vartenda plagg är av märket "jättekänt". Så behöver det ju verkligen inte alls vara enligt mig! Dina ridkläder behöver inte kosta flera tusen kronor bara för att visa upp dig, jag kan ändå vara intresserad av att följa din utveckling och det är antagligen därför jag läser din blogg! Jag har alltid haft häst i ett stall där krav på kläder inte finns. Jag har växt upp ridandes i mammas jacka från 80-talet eller en vanlig enkel tjocktröja. Det kanske helt enkelt är så i min isis-bubbla, vilket är otroligt skönt.

Ni kanske tycker jag kör liten dubbelmoral som rider med "nyaste sadeln på marknaden", men det är inte heller det jag försöker säga. För en utrustning som passar både häst och ryttare och som tillåter ekipaget att utvecklas är det viktigaste som finns i ridningen. Det är A och O. Däremot känns det lite överdrivet när man ser folk köpa schabrak efter schabrak, de finaste märkes täckena och de absolut dyraste pannbanden. Det är någonting som aldrig fallit mig in... Man behöver inte ha nya, fina grejer bara för köpandets skull. Ibland räcker de gamla man har långt. Hoppas ni hänger med på hur jag tänker!

Jag tror att jag i mitt liv har ägt runt 6 schabrak varav 2 jag vunnit och sedan gett bort. Till vardags rider jag i 100 kronors ridbyxor som är sååå bekväma! Jag har under hela min karriär som ryttare ägt 1 par ridstövlar och 1 kavaj, och vet ni vad? De håller fortfarande, såhär 4 år senare! Detta säger jag inte bara för att klanka ner på andra utan snarare för att visa att inte precis alla alla har de mest glamourösa materiella tingen. Självklart kan man unna sig något extra då och då, men det behöver inte gå över styr. Tänk ekonomiskt och ekologiskt, även när ni handlar till stallet är mitt råd.Jag iförd min tävlingsoutfit, the one and only! Foto: Lina Brundell

Kommentarer
Postat av: Sara

Bra inlägg (: dyra grejer gör ingen till en bättre ryttare

2012-06-13 @ 16:03:22 | URL: http://www.saraaandersson.devote.se
Postat av: Paulina

Sv; Kanske något jag ska testa då alltså? Har hört att det ligger mer stilla i munnen också :)

2012-06-13 @ 16:14:29 | URL: http://fotopaulina.blogg.se/
Postat av: elinor

fast det är ju så roligt att köpa fina grejer och de dyra grejerna är ofta snyggare och har bättre kvalitet.Jag köper oftast kvalitetsgrejer när det gäller läder, har en dyr utprovad sadel, ganska bra märke på tränsen/tyglarna, topreiter och fákur, stövlarna är mountain horse, schabraken mias för de håller sig bäst, på tävlingsutrustningen har jag pikeur kavaj, mountain horse skjorta och stövlarna som sagt. Drömmer om en riktigt dyr och fin hjälm, typ JW. Har g boots. Men oftast hanlar det om att det håller bättre kvalitet. Byxorna är från hööks, handskarna med och strumporna från HM, hjälmen jag har nu är från hööks, täckena är lite blandat bucas, hansbo, boett, hööks mm.Hemma rider jag i tights och linne från hm och gympadojor typ, är rätt slapp av mig och har oftast varken rena eller snygga grejer haha. Men hade jag haft mer pengar hade jag säkert slösat bort dom på dyrare grejer och det är väl inget fel med det folk gör som dom vill och jag tycker det är ganska kul att läsa bloggar med snygg utrustning för man blir lite inspirerad :)

2012-06-13 @ 17:12:29 | URL: http://engelstoft.se
Postat av: Mikaela

Ett mycket bra inlägg och jag håller med. Speciellt när det gäller unga ryttare som inte växt klart.Själv lägger jag gärna lite extra pengar på min och hästens utrustning men då har jag inte uppsjö av grejor utan några få av bra kvalitet:)

2012-06-13 @ 21:56:25 | URL: http://svippostina.blogg.se/
Postat av: Jenny

Tja, jag håller med dig till viss del, skillnaden är väl att jag är en sådan som gillar att shoppa, men jag bryr mig inte om märken, utan om kvalité (och så får det gärna vara snyggt också) ;)

Svar: Ja, klart att kvalitén spelar roll! Dock måste man tänka på den också och inte bara lita blint på att dyrast är bäst ;)
Sofie Carlsson

2012-06-15 @ 19:46:59 | URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se
Postat av: Malin

Jag håller med dig! MEN man ska inte behöva dömas för vad man än väljer att ha på sig. Jag älskar märkesgrejer och jag tycker det är sjukt roligt att handla det, jag tycker helt enkelt att det är det som är snyggast och då lägger jag gärna pengar på det, oftast brukar kvalitén och passformen vara bäst då också. Men jag skulle aldrig någonsin klassa någon som sämre ryttare eller inte vilja läsa om den personen bara för att den inte har märkesgrejer. Jag tycker som sagt att man ska få välja vad man vill och inte bli dömd för vad man än väljer. :)

Svar: Ja absolut :) Sen säger jag inte att jag "aldrig vill ha märkesgrejer", för jag kan hålla med om att de ha god kvalité osv, däremot menar jag att jag aldrig "småshoppar" märkesgrejer för shoppandets skull, och det är ju absolut inte nödvändigt heller ;) Säg till exempel att jag ska köpa ett exemtäcke, då skulle jag aldrig köpa ett budget täcke, utan verkligen satsa på något bra!
Jag dömer ingen men tycker det är viktigt att unga tjejer (säg runt 10-12) förstår att märken/dyra hästar inte är nyckeln till framgång! :)
Sofie Carlsson

2012-06-16 @ 14:25:01 | URL: http://tennisryttarna.blogg.se


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0